Antica Pavullo: Nydelig fornying

Når hagen skal være fin og samtidig vedlikeholdsvennlig, må en ta riktige avgjørelser. Familien fikk god hjelp, men hellene de valgte, Antica Pavullo fra Multiblokk, fant de frem til selv.
Antica Pavullo synlig oppgradering 1
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Først litt hagefakta: Huset er fra begynnelsen av 1960-tallet, tomten på om lag 1,2 mål og hagen utgjør cirka halvparten. Familien, som nå består av mor, far og tre sønner på henholdsvis 8, 11 og 13 år, kjøpte stedet for 11 år siden. For fem år siden bygde de på huset. Nå var tiden inne for å ta et skippertak i hagen.

Antica Pavullo synlig oppgradering 2
Multiblokks heller Antica Pavullo er lekre å se på og superkomfortable å gå på!

Kompetent hjelp

– Uteområdet ble nedprioritert en tid. Nå valgte vi å oppgradere både innkjørselen og resten av hagen. Plenen var skjev og rundt tomten var en gammel berberishekk det var på tide å bli kvitt, beskriver eieren.

De ba først om hjelp hos hagearkitekt Marit Tveitevoll. Entreprenør Lars Petter Dahle utførte grunnarbeidene, han anbefalte LK Stein og Hage til stein- og gartnerarbeidene.

– Hva var målet med oppgraderingen av hagen?
– Som de fleste ønsket vi å få det fint, uten å måtte gjøre for mye for å holde det slik.

– Er dere fornøyd?
– Ja veldig. Det var virkelig godt å få dette gjort, og med så god hjelp.

Heller av høg kvalitet gir godt inntrykk, både på avstand og tett på.

Heller som passer

En familie på fem, med to voksne og tre sønner, må ha en hage som tåler bruk. Hagearkitekt Marit Tveitevoll er opptatt av at hagen skal tilrettelegges for familiens ønsker og behov

– Samtidig hender det at jeg må minne folk om at barn vokser. Det må være rom for at en lett kan endre hagen. Gutter som sparker fotball på plenen i dag, vil om noen år trenge plass til å snu bilen i gårdsplassen, sier hun med et smil.
Med det som utgangspunkt designet hun uterommet.

Selv om familien fikk god hjelp fra fagfolk, har de selv vært engasjerti avgjørelsene. Hellene valgte de selv, med litt hjelp.

– Vi så først på vanlig belegningsstein og brostein, og var veldig i tvil. Vi hadde ikke lyst på noen av delene, forklarer eieren.

LK Stein og Hage viste dem noen nye heller av ulike størrelser. Hageeierne ble ikke helt overbevist om disse, men la merke til et navn på en av steinene, googlet dette og fant Antica Pavullo, som de umiddelbart likte.

– Hvorfor landet dere på Antica Pavullo?
– Antica Pavullo har gode vedlikeholdsegenskapeer og et fargespill som minner om granitt, uten å være så kostbar. Disse hellene skiller seg ut, de er fine og annerledes. Det liker vi.

Fakta:

Antica Pavullo har fått en beskyttende og vanavvisende overflatebehandling, som gir en svært elegang og strøken overflate.

Betongfargen er grå/koks, og hellene produseres i to størrelser; 600 x 300 x 60 og 300 x 200 x 60.