Bedre arealbruk med belegningsstein

Hageland er Norges største frittstående hagesenterkjede. Eieren av to Hageland-senter argumenterer ivrig for en bestemt type belegningsstein, både inne og ute.
Hageland Multimix utromlet med knast uten fas 2
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Haugesund-regionen. Et på Raglamyr og et nytt på Karmøy. Begge har arbeidet med hage hele livet, fra de møttes på gartnerskolen. Apeland har tidligere vært aktiv i en annen kjede, blant annet som regionleder i mange år. I 2013 startet paret opp igjen for seg selv. Da fikk de reist et bygg på 2200 kvm, skreddersydd som hagesenter. Nå har de bygget ett til, på 2800 kvm. i begge valgte anleggsgartneren å legge Multimix utromlet med knast, uten fas, på de fleste arealene. Dette er en belegningsstein som er ekstra jevn.

Multimix utromlet med knast, uten fas, er slette og solide gulv.

God plassutnyttelse

– I min tidligere jobb håndterte jeg belegningsstein. Plantasjen, Hageland og mange andre hagesenter bruker disse. Denne belegningssteinen er rett og slett en god løsning for dekker i hagesenter.

– Fordi?

– Begge hagesentrene våre er små og kompakte anlegg. Vi bruker belegningsstein uten fas på alle salgsareal ute og inne. For oss har dette vært en forutsetning for å få fleksible og kundevennlige hagesenter, og for å kunne utnytte arealene ned til hver minste centimeter. Jeg vet at mange mindre senter velger grus eller jord. Det gir mye restareal som ikke er effektivt nok.

Hageland Multimix utromlet med knast uten fas 3

Praktisk og trivelig

– Belegningsstein er en optimal løsning. I tillegg skaper det en trivelig stemning og fungerer godt med handlevogner. Vi har valgt å legge asfalt på parkeringsplassene og lagerarealene. Utover det har vi belegningsstein over alt. Dette vil jeg anbefale på det varmeste.

Mange driftsfordeler

– Du virker helt overbevist?

– Det er jeg. Jeg har lagt mye belegningsstein selv. Det er ingen tvil om at også når det gjelder renhold, og også bruk av jekketraller og kundevogner, så må det benyttes belegningsstein uten fas. Hos oss har vi valgt terskelfrie løsninger, det gir smidige overganger mellom inne- og uteareal. Vi ønsker å vaske alle gulvene en gang i uken, også det fungerer godt på denne steinen. Nå er utvalget av belegningsstein så godt, at du kan leke deg i vilden sky. Hadde jeg hatt større plass, så skulle jeg gjerne hatt produktene inne og solgt dem selv.

Hageland Multimix utromlet med knast uten fas 4
Også utendørs danner Multimix utromlet med knast uten fas, sterke og slette utegulv. Bildene er fra Hageland-hagesentrene Ola S. Apeland og Elise Eikemo driver i Haugesund-regionen.