Fordi det ble billigere

Langs deler av den nye fotballbanen til Voll Idrettslag holdes bakenforliggende masser på plass av L-Element.
Voll idrettslag 3
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Disse prefabrikkerte betongelementene som Multiblokk leverer, benyttes til frittstående vegger, fundament og støttemurer. De har et veldig bruksområde, tar liten plass og kan likevel ta opp betydelige krefter. Dessuten sparer de tid.

Deler av fotballbanen til Voll Idrettslag ligger en god meter under terrenget bak.

– Vi kunne ha brukt en stedstøpt mur, men valgte L-Element fra Multiblokk fordi dette er billigere. Skal du stedstøpe en mur som skal holde tilbake slike masser, må du også sørge for en solid fot. Mer en halvparten av det du bruker penger på, forsvinner rett inn i terrenget.

L element Voll idrettslag 1
L-Elementene Multiblokk har levert, utgjør en effektiv og plassbesparende forstøtningsmur langs deler av den nye fotballbanen på Voll.
Voll idrettslag 1
Raymond Kråkenes, til venstre, er fornøyd med den rimelige løsningen.

For vår del ble det billigere å velge L-Element som forstøtningsmur lang banen, forklarer prosjektleder for den nye kunstgressbanen til Voll Idrettslag, Raymond Kråkenes.

Han har vært prosjektleder for byggingen av kunstgressbanen til Voll Idrettslag. Den ble åpnet i vår, og er allerede en suksess.

Opprinnelig hadde de planlagt å benytte en annen løsning til forstøtningsmurene.

– Så kom vi over L-Elementene og så at disse skulle være raske å installere. Og det var de jo, forteller han.

Selve arbeidet ble utført av entreprenør Mellemstrand.

Fakta

L-elementene Multiblokk leverte har not- og fjærsystem på sidene, samt istøpt løftevaier. De leveres i ulik bredde, høyde og tykkelse, og som hjørneelement. Bakenforliggende masse legges på en horisontal elementdel, og gir stabilitet. Jo mer vekt som skal tas opp, jo bredere horisontal flate.