Forskalingsblokk: Mange muligheter

Multiblokks produserer to varianter av rektangulær forskalingsblokk og en som er buet. Fellesnevnerne er funksjonalitet, brukervennlighet og styrke. Enkeltvis eller kombinert gir de et hav av muligheter.
Buet Forskalingsblokk fra Multiblokk til gjerde 2
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Multiblokks komplette forskalingsblokksystem har alltid vært enkle å bygge med. Nå er blokkene også enda mer håndterbare. Det gjør bygging av murer, vegger, garasjer, skillevegger, fundament, små- og større grunnmurer og bygg av betong til et enklere prosjekt, bokstavelig talt.

Forskalingsblokk kurve i lekker mur 5
Denne selvbyggermuren er dannet av Forskalingsblokk kurve

Våre ordinære forskalingsblokker finnes i 15 cm og 20 cm bredde, inkludert egne hjørneblokker, hel- og halvblokker.

Med livfullt uttrykk

Forskalingsblokk Splitt ble lansert for noen år siden. Disse livfulle og dekorative forskalingsblokkene fra Forskalingsblokker og splitthelle er enkelt å bygge med og gir gode murer.

Forskalingsblokker og splitthelle er enkelt å bygge med og gir gode murer.

Multiblokk har samme bruksområde som forskalingsblokker generelt, men har i tillegg en dekorativ og individuell overflate. Forskalingsblokk Splitt egner seg også godt til vinkelrette støttemurer som er mindre plasskrevende.

Eksempelbilder fra forskalingsblokk-prosjekt.

Den buede Forskalingsblokken

For å gi våre kunder ytterligere muligheter har vi utviklet Forskalingsblokk Kurve. Det er en serie med tre forskalingsblokker som svinger seg. Med Kurvestein kan du forme murer på et vell av ulike måter og bygge med runde hjørner, med innsvingte kosekroker eller som komplette sirkler.

Forskalingsblokk Kurve brukt til gjerde.

Stor valgfrihet

Utformingen til de tre Kurve-steinene gjør at du kan forme betongbuer i nesten ubegrensede varianter.

Kurvestein normal har en krumming på 45 grader. Kurve start venstre og Kurve start høyre krummer 22,5 grader.

Det betyr at du kan legge inn en sving i muren allerede ved 22,5 grader. Med to normal-blokker kan du bygge en 90 graders vinkel, en normalblokk gir en kurve på 45 grader, og så kan du altså lage enda svakere buer ved å bruke Kurve start høyre og Kurve start venstre.

Muren kan svinge forsiktig, krapt eller begge deler, den kan formes etter terrenget, du kan forme terrenget etter den, eller bygg frittstående element.

Fakta

Fakta Forskalingsblokk Kurve:

Kurvestein normal har en krumming på 45 grader. Det vil si at du med to steiner får en krummet 90 graders vinkel; med åtte steiner en hel sirkel der ytre diameter er 162 cm, indre diameter 122 cm.

Kurve start venstre har en krumming på 22,5 grader. Denne steinen brukes i overgangen mellom en rett mur og en sving mot venstre. Mens Kurve start høyre har en tilsvarende krumming og brukes i overgangen mellom en rett mur og en sving mot høyre. Du kan selvfølgelig også bruke flere av disse på rad.