Gårdsplass til ren glede

Innkjørselen og uteområdet var i utgangspunktet noe utfordrende. Så stengte kommunen deler tilgangen til garasjen, og tok deler av tomten for å utvide hovedveien like ved.
Hinndalsbakken Heller 5
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Resultatet ser vi her … Lekkert, ikke sant?

Dagens eiere kjøpte eiendommen fordi de forelsket seg i utseendet på huset. Det ble opprinnelig bygget som hytte, i 1929. Siden er boligen utvidet og bygget om flere ganger. Tomten var noe mer utfordrende. Men før de flyttet så de Cana Hage & Anlegg AS gjøre et solid arbeid i en annen hage.

I gangarealene ligger Stretto Lazise fra Multiblokk.

Full fornying

Veibyggingen ødela funksjonaliteten til tomten deres. Malgorzata, den kvinnelige halvdelen av paret som eier eiendommen, forteller at det også var en stor høydeforskjell i uteområdet og utfordrende adkomst til huset.

Etter en planleggingsrunde og søknadsprosess, og et omfattende arbeid, har eierne fått et tiltalende, funksjonelt, lettstelt og innbydende uterom.

Produktene i hagen er elegante, og spiller opp mot huset.

Variasjon og samspill

De har bygget ny garasje og beholdt den gamle. Den brukes nå til utvendig lagerbod. Opprinnelig var det grus på garasjeinnkjørselen og området rundt. Der valgte paret å legge kraftig, tromlet belegningsstein, Multimix 60, fra Multiblokk.

I gangarealene ligger store heller, Stretto Lazise, også levert av Multiblokk, i et tiltalende mønster. Det hele er vakkert innrammet av storgatestein fra Tyskland. Ved den gamle garasjen var det tidligere en tilfeldig opplødd mur. Den er erstattet med en vakker natursteinsmur, av staselig Rennesøy-stein. I muren er det innfelte belysning.

Å benytte en type belegg i et helt gårdsrom, kan gi ensformighet. Å benytte flere kan virke rotete. Eierne har, i tett samarbeid med Cana Hage & Anlegg AS, landet på en usedvanlig tiltalende kombinasjon, som i tillegg er praktisk.

Hinndalsbakken Heller 13
Hellene Stretto Lazise, levert av Multiblokk, ligger i et tiltalende mønster i gårdsplassen og på gangstier.

God planlegging

– Vi tok imot anbefalingen om å la Cana gjøre jobben. Det er vi glade for, forteller Malgorzata, som selv har tegnet hele uterommet. Kvinnen arbeider med prosjektering, riktignok innen et annet fagområde, men da de skulle utforme innkjørselen og få plass til ny garasje, måtte hun sette seg til for å tegne.

– Når en får alt ned på papiret og kan leke med mulighetene, er det lettere å se hva som blir riktig. Vi ønsket en litt elegant løsning, som kan passe til selve huset. Da så vi at vi trengte en noe spesiell stein til utegulvet. Cana bidro med gode ideer, og presenterte tre ulike steiner for oss. Vi liker de store hellene. De har en tiltalende farge, og en overflate som ikke er jevn. Fordi det er ulike størrelse på hellene ble det viktig for oss at de ble lagt i et mønster, slik at ikke alt ble kaos, beskriver hun fra prosessen.

Hinndalsbakken Heller 4
Multimix 60, Multiblokks største tromlede belegningsstein, ligger i kjøre- og oppstillingsarealene.

Større belegningsstein

Foran garasjen og på oppstillingsplassen for biler ønsket de belegningssteiner som er enkle å erstatte enkeltvis, i tilfelle det skulle bli oljesøl eller noe annet. Samtidig ønsket de en stein som skiller seg litt ut. Derfor valgte paret Multiblokks største tromlede belegningsstein, Multimix 60.

– Det eneste som skiller den fra standardsteinen er størrelsen, likevel ser den annerledes ut. Den passer også godt til funksjonen og de andre elementene, forteller Malgorzata.

Hinndalsbakken Heller 9
De store hellene har en tiltalende farge, og en overflate som ikke er jevn. I gårdsplassen bidrar de til å gi et helhetlig inntrykk, uten å være ensformige.

Godt fornøyd

Hun legger nok mye av ansvaret for det endelige resultatet på fagmannen som bisto i idefasen og gjorde selve jobben.

– Han forteller om sitt arbeid og mulighetene med en helt spesiell lidenskap og glød. I tillegg gjennomførte han arbeidet på en flott måte. Takket være det gode samarbeidet med Cana, og de fine produktene, ble det en ganske kjekt prosjekt, sier kvinnen.