I hagen: Tenso for liten og Tenso for stor

Tenso Multimur er velegnet til stilrene utekjøkken, søyler, murer med trevegger på, oppbygde blomsterbed, utepeis, med mer.
Tenso hagemur 2
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Elementene i Tenso-serien er elegante og moderne, stramme i utformingen. Visuelt vil det ferdige elementet ha en tiltalende spileeffekt, som er populært både innen treverk og stålarbeider.

De rene linjene i Tenso Multimur harmoniserer med dagens byggestil, og det er gøy at vi har lyktes i å utforme et nytt murprodukt som passer både i små hager og i romslige uterom.

Spesielt i hager med begrenset plass er det riktig å utnytte arealene best mulig. På den måten unngår en overmøblering og et trangt, rotete inntrykk.

De rene, enkle linjene i Tenso har også en dempende effekt, rent visuelt. Derfor kan Multimuren fra Multiblokk få uterommet til å virke romsligere enn det faktisk er.

Enkle i bruk

Tenso er åpen innvendig. Betongsteinen er utformet for tørrstabling og liming, eller for støping. At Tenso er åpen i midten reduserer vekten, noe som gjør den enklere å håndtere og å bygge med. Det gir også redusert vekt ved transport.

Tørrstablet og limt er en enkel måte å bygge betongelementer på. I de tilfellene muren må forsterkes, for eksempel dersom det skal monteres et gjerde på toppen, fylles elementene med betong.

Når Tenso stables i forband og fylles blir det en forsvarlig forsterket mur som kan benyttes til høye elementer, og elementer som utsettes for vindlaster.