Grønt, innholdsrikt fellesområde

Se her! Fin fellesplen, gode gangstier og sittegrupper, rik beplantning og høy kvalitet preger grøntområdet til leilighetsprosjektet Landsbyhagen.
11570
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Det er inspirerende når utbygger er bevisst verdien av et trivelig og funksjonelt grøntområde, og skaper en hage som blir til glede for både beboere og gjester. Uteområdet til Landsbyhagen, midt i Randaberg sentrum, kan både utbygger, entreprenør og leverandør være stolte av.

Grunnarbeidene er gjort av Byberg Maskin, et lokalt entreprenørselskap som i all hovedsak arbeider med mindre prosjekt enn dette.

11542
Tomten har ligget unyttet i lengre tid. Her fra starten av Byberg Maskins grunnarbeider.

Spenstig utforming

Prosjektet rommer 24 leiligheter, fordelt på to parallelle bygg. Tomten er skrånende og fint utnyttet, med innkjøring til felles garasje på nederste plan. På taket av garasjen, lunt plassert mellom byggene, ligger hoveddelen av grøntområdet. Her er plen, beplantning, et oppbygget vannarrangement og god gangsti av solide betongheller. Det er slående hvordan en har våget å la fellesarealet gli inn i de private plettene til leilighetene på hageplan. Helheten preges av kvalitet i utførelsen og produktvalget, samt delikate detaljer.

Arbeidet ble ferdig i sommer. Gabriel Byberg, som er tredje generasjon i familieselskapet Byberg Maskin, viser rundt. Han er alt fra håndmann til formann, og hadde ansvar for prosjektet fra firmaet side.

11564
Et «herlig, grønt og innholdsrikt fellesområde» står det i beskrivelsen av Landsbyhagen.

Dristig produktløsning

– Som et lokalt firma må det jo være godt å ha ansvar i et så flott prosjekt?

– Ja, det var stas å få denne jobben. Landsbyhagen ligger sentralt og er så synlig, og det er kjekt å få store jobber i nærmiljøet. Dette er blitt et meget fint referanseprosjekt for oss, ikke minst fordi resultatet ble så bra, svarer han.

– Hvem har bestemt produktene og valgt Gangbaneheller og Gressarmering fra Multiblokk?

– Det har vi bestemt i samarbeid med kunden. Gressarmeringen er blant annet på en oppstillingsplass for brannbil. Den er funksjonell, slipper til det grønne og er grei å legge. Vi har brukt Gangbaneheller i flere dimensjoner. Det er litt mer kompleks, men så ble resultatet virkelig bra.

– Og dere har prestert å skjære gangbaneheller, som er 10 cm tykke, i buer?

– Ja, der hadde jeg med meg en dyktig mann, Mateusz, som arbeider hos oss. Buene ble fine de, sier Gabriel med et smil. Og det har han virkelig rett i.

Inspirasjon å hente