Multimix Urban Kontrast; stram og stilig

Belegningsstein skal spille på lag med omgivelsene. Multiblokks belegningsstein Multimix Urban Kontrast er et ideelt produkt i tiden.
Stokkalandsmarka Multimix Urban Kontrast
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Belegningssteinen, med det urbane tilnavnet, har rette kanter og en spesielt fin overflate. Derfor er den velegnet i moderne omgivelser, som her hvor huset er i funkis-stil.

Eiendommen tilhører Magne Hegelstads familie. Byggefeltet i Stokkalandsmarka, ved Vigrestad, er et relativt nyetablert område.

11657
Gårdsrommet før arbeidet tok til.

Trygt og trivelig

Magne Hegelstad, som er to-barns far, arbeider som avdelingsleder drive-in hos Obs Bygg Bryne. I vår la familien Multimix Urban Kontrast i gårdsrommet sitt.

– Hvorfor?
– Uteområdet er viktig for meg, og jeg synes det er riktig å ha orden både ute og inne. Betongstein i gårdsrommet gir et ferdig og rent område, derfor. Nå er gulvene også mye renere enn før, da området var dekket med grus, svarer han.

Familien består av mor, far og to sønner. En på to år, og en på fire måneder. For den eldstes del har det blitt litt renning ut og inn, med støvler og trø-traktor. Det er nok ikke lenge før lillebroren følger etter.

– Som far synes jeg det er veldig greit at de kan lære seg til med sykkel i eget gårdsrom, før de skal prøve seg på vegen. Det er også deilig å slippe å mase om møkkete støvler, nå når gårdsrommet er rent, sier Hegelstad.

Multimix Urban Kontrast 1
Se de lekre detaljene og de stramme, rene linjene i dette gårdsrommet med Multimix Urban Kontrast fra Multiblokk.

Fort ferdig

– Vi som arbeider med produkter for utemiljø, blir kanskje litt miljøskadet. Jeg legger merke til hagedetaljer hos andre, som jeg tror folk flest overser. Selv er jeg ute etter rene linjer og jeg er genuint interessert i betongstein. Det fine spillet i overflaten på steinen vi valgte, kommer spesielt godt frem på avstand, beskriver Hegelstad.

Blant fordelene med å bo utenfor sentrum er at en kan få seg en romslig tomt. Denne er på om lag 700 kvadratmeter. Av det utgjør gårdsrommet hele 150 kvadratmeter. Leggingen av steinen gjorde han selv, med hjelp av gode venner.

– Gikk det greit?
– Leggingen gikk veldig fint. Vi var stort sett to som la og to som bar. Det tok to kvelder, så var jobben gjort, svarer han.

Etterpå gikk han selv rundt og tilpasset langs kantene.
– Steinen er fin å jobbe med. Det eneste en må være nøye på, er at underlaget er slett.

FAKTA:

Multimix Urban Kontrast er en belegningsstein som gir et svært jevnt underlag. Fugeknasten sikrer at steinens rette kanter ikke blir skadet når steinene legges. Fargealternativene er grå og koks. Belegningssteinen leveres i to tykkelser: 50 mm og 60 mm.

I motsetning til tromlet stein, som har røff overflate og herjete kanter, er dette en skarpkantet belegningsstein med rette linjer.

Multimix Urban Kontrast er støpt i to lag, og produsert på en måte som gir en fin fargefordeling i toppen. Det gir en sterk stein med en spesielt fin, glatt overflate.

Multimix Urban Kontrast 4
Hellene er tiltalende og gir et visuelt rent uttrykk til uteområdet. Inne er gulvene renere nå, fordi det faktisk er renere ute.