Oppskrift på det gode uteliv

Livet ute i frisk luft, med hvile og lek, med måltider som har sin egen rytme, sitte i sval skygge eller ligge strak ut på solsengen, og den gode opplevelsen av hagearbeid – i passe porsjoner.
Multimix Struktur Flammet grå Multiblokk 1
Tekst: Inger Anita Merkesdal

I Norge har vi alltid vært ivrige etter å bruke uteområdene våre, men nå benyttes hagene enda mer enn før. De siste årene har det også vokst frem en fornyet iver og glede over å dyrke egne spiselige vekster, og mange av oss setter også pris på selve arbeidet i hagen. Inntil en viss grense. For det er ikke til å komme ifra at hagearbeid også kan bli et ork, og enda en ting som gnager på samvittigheten.

Oppskriften på det gode uteliv er blant annet å gjøre ting skikkelig. Det handler om å gjøre en god jobb ut av grunnarbeidet, planlegge ut fra egen hage og egne ønsker, og å velge materialer som tåler å stå ute - også en vinternatt. Jo mer vedlikeholdsvennlige materialer en velger, jo mindre vedlikeholdsarbeid. Så enkelt er det.

Kvalitet som holder

Vi i Multiblokk har utviklet heller, belegningsstein og betongblokker av høy kvalitet. De er bruksvennlige, enkle å arbeide med og varige.

Vår anbefaling for planleggingen er å ta utgangspunkt i ditt eget uterom og definer hva du ønsker. Tenk at du kan møblere hagen med busker, blomster og trær. Sett av et sted for å samle familien og venner rundt et romslig bord, gjerne ved en lun krok med en utepeis.

Multiblokk-peisen

Multiblokk-peisen er etter hvert blitt en klassiker, også den er murt opp av Kubbemur tromlet. De samme blokkene er meget egnet til å bygge plantekasser og hevede blomsterbed.

Slideshow Items

Du sparer mye vedlikehold og luking når du slipper å holde plenen ute fra bedet. Dessuten er høyere bed mindre belastende for ryggen. De kan til og med lukes mens du sitter i en stol – i den beskjedne graden det vil være ugress å luke i det hele tatt.

Ikke bare spis ute

Det er gøy å lage mat ute! Utekjøkken var tidligere forbeholdt de virkelig engasjerte. Nå er det stadig flere som velger å ikke bare spise ute, men å også være ute under matlagingen. Det er både trivelig og praktisk, i tillegg gir det en følelse av å være på ferie, selv midt i en travel hverdag og midt i arbeidsuken.

Multiblokks betongblokker Kubbemur utromlet egner seg meget godt både til kjøkkenarbeidsplass, bord og sittebenk. Alternativt kan forskalingsblokker benyttes. Om hagen din er mer rustikk, velger du Kubbemur tromlet.

Alle produktene limes sammen med vår velegnede betonglim.

Fakta

Betongblokker er ideelle for å bygge enkle, bruksvennlige og trivelige utemøbler, som skaper rom for trivsel og det gode uteliv.