Skapt for enkelt vedlikehold

I 2000 bygde familien Haugseng hus på Nærbø. De anla hage samtidig, men det var ikke den som ble prioritert høgest da.
Multimix Struktur Flammet enkelt vedlikehold 4
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Og etterpå … har uterommet i alt for stor grad vært noe som har representert dårlig samvittighet. Inntil oppgraderingen, skapt for enkelt vedlikehold.

Nå blir hagen brukt, og den nytes. Familien består av to voksne og to barn. Rune Haugseng er en engasjert og opptatt mann, som bruker mye av fritiden på idrettslaget. Den endelige opparbeidelsen av hagen har han bevisst utsatt.


– Vi ville bo i huset og bli kjent med hagen før vi gjorde den ferdig. Det var viktig å bruke tid på å finne ut hva vi ønsket, hvor det er levelig og hvor det må bygges levegger, forklarer han.

Multimix Struktur Flammet enkelt vedlikehold 1
Se på dette ... er ikke denne hagen bare som en drøm?

Verdt hver krone

– Det viktigste for min del var å få den vedlikeholdsfri. når du endelig har noe fritid hjemme, vil du ikke gå der og vedlikeholde, sier Rune Haugseng.
For familien ble det også viktig å tilrettelegge for å få en funksjonell hage med områder skjermet mot vind. Alt som krevde mye vedlikehold er vekk. De har reist et bygg for å skjerme mot vinden, erstattet plenen med kunstgress og fått lagt mye belegningsstein.

– Vi har aldri brukt hagen så mye som vi gjør nå. Vi har fått et helt nytt hus og en helt ny hage å være i. Det er deilig å kunne slappe av ute, og dette har virkelig vært vellykket. Tidligere var det alltid ett eller annet en skulle ha gjort, men nå er det bare å nyte hagen ett hundre prosent. Vi ville aldri vært dette foruten. Innsatsen er verdt hver krone, forteller mannen entusiastisk.

Vedlikeholdsvennlig og vakkert ...

Fiskedammen er en fin samlingsplass.

Ros for steinvalget

Det er snakk om en sosial og aktiv familie. I tillegg til parets egne barn, pleier unge fra idrettslaget å komme på besøk rett som det er. Med en håndballbane i den ene enden av hagen, er det gjerne 8 – 10 aktive unge i hagen fredags- og lørdagskveldene.


– Vi valgte multiblokks belegningsstein Multimix Struktur Flammet og har fått veldig mye ros over valget av den steinen. Den er noe annerledes enn det som er helt vanlig. Bølgeformen gir litt mer liv i hagen. Vi hadde lett mye frem og tilbake før vi fant den riktige steinen. Da vi så denne, var det ikke tvil om hva vi ville ha, forteller Rune Haugseng.

Arbeidet er utført av Øglænd Hage & Anlegg.

1874
Valget av Multiblokks belegningsstein Multimix Struktur Flammet var helt bevisst. Dette var steinen familien ønsket i hagen sin, og det har de ikke angret.