Smak på det gode uteliv!

Når forholdene ligger tilrette er det lett og godt å spise ute. Sunt er det helt sikkert også. Ta med deg Grillkongens råd!
1712
Tekst: Inger Anita Merkesdal

– I en travel hverdag er skifte av miljø en viktig kilde til avkobling. Å være ute i frisk luft påvirker både humøret og appetitten, sier Craig Whitson, selveste Grillkongen.

Craig Whitson vet hva han snakker om. Med grillen som selve grunnstammen i utekjøkkenet, tilbringer han mye tid ute.

Grilling fører mye godt med seg. Grilling er uformelt og enkelt, noe som gjør det lett å invitere naboer og venner. Å samles rundt grillen mens luktesansene pirres og du ser maten forvandles fra råvarer til smakfulle delikatesser, er en herlig opplevelse. Å spise i hagen, enten det er under åpen himmel, eller lunt under halvtaket med terrassevarmer, det er livskvalitet sier han.

Legg forholdene til rette

For å kunne nyte uterommet maksimalt, er det viktig å legge til rette for det. Første steg er å ha tak over plassen hvor maten lages, og et stabilt gulv å stå på. Craig anbefaler også å ha en arbeidsbenk ute. Med en kjølebag eller et lite kjøleskap og vask, begynner utekjøkkenet å bli komplett. Så er det selve varmekilden. En litt romslig grill er et utrolig fleksibelt redskap. Har du en liten kokeplate i tillegg, har du full fleksibilitet og kapasitet til å lage det aller meste ute. Et alternativ som også gir god varme og kos, er en vedfyrt pizzaovn, eller en utepeis med grillmuligheter. Her har Multiblokk en rekke løsninger og gode produkter.

Trivelig og sosialt

– Jo mer du legger i uterommet, jo mer bruker du det. Pynt opp, gjør det trivelig. Ta gjerne fjernsynet med ut på terrassen og inviter venner på grill og ”utekino,” eller slå til med kortkveld eller forening på terrassen. Da må det selvsagt også være noe godt på grillen, mener Grillkongen.rivelig og sosialt

Han oppfordrer oss for øvrig til å grille mer grønnsaker og sjømat.

Grilling blir stadig mer populært, og sesongen blir lengre fordi mange nå har bedre uteplasser. Etter hvert er det blitt vanlig med overbygg, ekstra varme og god vindskjerming.