Tolv mål effektiv drenering

Som landets første valgte Aker Solutions valgt å legge Multiloc Dren våren 2013. Regnvannet som treffer industriarealet renner rett ned.
613
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Da offshoregiganten Aker Solutions avdeling i Egersund trengte mer utendørs industriareal, valgte de å fjerne et fjell, fylle masse i fjorden og etablere et nytt areal på om lag 12 000 kvadratmeter bak bygget sitt. Dekket blir utsatt for til dels meget røff behandling, og må være flatt for å oppfylle behovet om plan oppstillingsplass.

Multiloc dren er industristeinen som oppfyller kravene. I tillegg er industristeinen utformet slik at den drenerer overflatevann rett ned i bakken. Derfor forsvinner regnvannet fra overflaten selv om industriarealet er flatt.

1062
Fra arbeidet med å legge Multiloc Dren på 12 mål hos Aker i Egersund.

Effektiv arealutnyttelse

Bertelsen & Garpestad AS hadde totalentreprise på prosjektet, som ble ledet av Knut Henning Nærem.

I begynnelsen av oktober 2012 begynte arbeiderne med skoging og avdekking av fjell. I midten av april våren etter, var området klart.

Bertelsen & Garpestad AS har sprengt vekk om lag 50 000 kubikkmeter fjell. En liten del er benyttet på området. Noe er fylt i sjøen, mens noe er blitt knust til pukk på området. Resten har entreprenøren kjørt vekk. Knut Henning Nærem beskriver arbeidet som «Et ganske travelt prosjekt.» Det har vært trangt og fjellet var dårlig.

4271
Til prosjektet har Multiblokk levert 12000 kvadratmeter industristein av typen Multiloc Dren. Skjæveland Cementstøperi har levert ca. 200 meter slisserenner med slisseforhøyer, samt underliggende sandfangkum.

Fornøyd kunde

Skjæveland Cementstøperi leverte slisserenner, kummer og rør. Multiblokk produserte og leverte industristeinen Multiloc dren, som ble maskinlagt av Lintho Steinmiljø AS.

– Er dere fornøyd?

– Det er vi. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra Aker Solutions både når det gjelder selve arbeidet og når det gjelder HMS-en. Også entreprenørens representant er fornøyd:

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Aker Solutions, Multiblokk, Skjæveland Cementstøperi og Lintho Steinmiljø, forteller Knut Henning Nærem.

Multiloc Dren på 12 mål hos Aker i Egersund.

Fakta

Til prosjektet har Multiblokk levert 12000 kvadratmeter industristein av typen Multiloc Dren.

Skjæveland Cementstøperi har levert ca. 200 meter slisserenner med slisseforhøyer, samt underliggende sandfangkum.