Bannerbilde

Utstyr for løfting og montasje

Produkter i denne artikkelen:   Basal Pipelifter Bitek og kjettingslave

Basal Pipelifter

Basal Pipelifter er mekanisk (ingen hydraulikk) og monteres på gravemaskinens hurtigkobling. Arbeidet går raskere, samtidig som kravet til HMS ivaretas på en bedre måte, enn ved tidligere kjente metoder. All legging og montering kan utføres fra førerhuset på gravemaskinen.

Basal Pipelifter leveres med hurtigkobling tilpasset kundenes spesifikasjoner. Verktøyet er så sterkt i klypa at det kan vippe rør i bortimot 45 graders vinkel, for eksempel for å få ut singel eller annet.

Med rotortilt kan røret håndteres og vippes som du vil, men rotortilt er ingen forutsetning for effektiv bruk av pipelifteren.


Basal Pipelifter er til leie eller eie, og kan benyttes på rør inntil 6 tonn.

Basal Pipelifter type 1 for dimensjonene DN 200 – DN 600.
Basal Pipelifter type 2 for dimensjonene DN 300 – DN1200.
Basal Pipelifter type 3 for dimensjonene DN 1400 - DN 2000.Kjettingslave

Skjæveland Cementstøperi har utviklet kjettingsslaven, for å forebygge at fingre kommer i klem mellom kummen og kjettingen ved heising av kummer.

Kjettingslave er to gummistrikker montert på kjettingen som benyttes til løfting av kummer. Når festeanordningen er låst på plass på kummen, vil strikken forebygge at fingrene kommer i klem.Kummer og rør

Hvert «ben» i løfteskrevet MÅ ha samme lengde som kummens diameter pluss avstand fra topp kum til løfteanker. Bunnseksjoner har normalt 3-part løfteskrev, og kan ha avvikende løfteanker.

Løfteutstyr skal være godkjent av Arbeidstilsynet og kan lånes, leies eller kjøpes av oss.

For store rørdimensjoner jekkes rørene sammen med jekketaljer tilkoblet monteringsankere på rørene.
Enkelte produkter med vekt over 7 - 10 tonn har sikkerhetsfaktor 3 lagt til grunn for løfteankerenes kapasitet. Slike produkter er merket med ”SF3”, og skal ikke transporteres/beltes i løfteutstyret.