Bannerbilde

Fine Skeiane ungdomsskole

Fine Skeiane ungdomsskole

Skolen i Sandved bydel i Sandnes har de siste årene gått gjennom en totalrenovering og utvidelse. Entreprenør Bjelland as har hatt ansvaret for grunnarbeidet, og se så fint det er blitt!

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  16 juni 2020
Produkter i denne artikkelen:   Birka Gressarmering Grå 600 X 300 X 100 Grå 600 X 600 X 100 Grå 750 X 450 X 100

Det første du møter på vei mot inngangspartiet er en oval rundkjøring. Der ligger vår drenerende betongstein Borg Gressarmeringsstein, et produkt som virkelig egner seg i areal hvor det tidvis kan være bilkjøring. Ved inngangspartiet, i soner med gangsti og sykkelparkering, ligger solide Gangbaneheller i flere format.

Produktene Gangbaneheller og Borg Gressarmering er varige og funksjonelle.

Aros arkitekter, ved Terje Børsheim, har tegnet hele uteområdet, inkludert leggemønsteret for Gangbanehellene. Bjellands formann Einar Espedal forteller om prosjektet.

Fugene skulle flukte på langs, men ikke på tvers - fordi hellene er i ulike format. – Det var et spennende mønster og resultatet er fint, men det var ikke helt uten utfordringer leggemessig, sier han.

På langs er det gjennomgående fuger, men fordi formatene er ulike skulle fugene helst ikke treffe hverandre på tvers. De har lyktes, arbeidet ser riktig godt ut.


Gangbanehellene markerer gå- og sykkelsoner ved skolen. Se hvor godt Gangbanehellene samspiller med det stilsikre bygget.


Gangbanehellene i stipemønster danner et staselig inngangsparti til den oppgraderte skolen.