Bannerbilde

Møt årets Multiblokk-ambassadører

Møt årets Multiblokk-ambassadører

De har mye fint i Okka by; Modena Egersund, blant annet!

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  15 mai 2019

Daglig leder Glenn Lunde og butikkmedarbeider Torill Nedrebø tar smilende imot oss i den innholdsrike butikken. Vi besøker dem for en prat, og kanskje klare å avsløre hva det er de gjør, som er så riktig. Kan konstruktivt samarbeid kanskje være nøkkelen til suksess?

Utstillingen hos Årets Ambassadør,  Modena Egersund, er inspirerende og allsidig. Den inspirerende utstillingen ble fullstendig fornyet for ett år siden, butikken har fire ansatte og god beliggenhet.

– Det er fint og ryddig her.
– Åh! Takk for det! Vi liker å ha ting på stell. Da er det lettere for kundene å finne frem, og så er det lettere for oss å se hva vi mangler, svarer Torill med et smil.

Det smiles mye i butikken, også da vi gratulerte med utnevnelsen som årets Multiblokk-ambassadør.

Hun takker igjen.
– Det var grævla gildt. Det var ikke noe vi hadde koblet til oss i det hele tatt. Du går bare her og føler at du gjør jobben din så godtdu kan, sier hun. Og føyer raskt til:– Men så liker jeg stein også da.

Egenerfaring selger

– Hva er det med stein som er så bra?
– Det holder seg fint og kan brukes til mye. Betongen egner seg også så godt i kombinasjon med tre og naturstein. Det er bare fantasien som stopper deg, for betongprodukter og stein kan brukes til nesten alt, svarer hun bestemt.

I sin egen hage har butikkmedarbeideren en hagestue, satt opp med standard forskalingsblokker i sokkelen og overbygg av glass. I gårdsrommet hennes er nesten 300 kvadratmeter belegningsstein.

– Når du bruker produktene selv, er det lettere å selge de. Vi har for eksempel mange kunder som kommer for å kjøpe betongstein til å legge langs kantene på plenen, for at gressklipperen skal ha en kant å kjøre over. Jeg vet hva jeg selv har brukt og hvorfor, og kan lett anbefale fine løsninger.

Butikkmedarbeideren i hyggelig prat, med Nils Arve Mong, som stakk innom.

Begeistret for nyheter

– Hva har du selv brukt?
– Tidligere hadde jeg Multimix 50, men nå har jeg byttet den ut med Multimix 60 XL. Det synes jeg er en veldig god ide, og den anbefaler jeg gjerne.

– Hvorfor er denne velegnet?
– Steinen er større, og da blir kanten enda mer stabil.

– Pleier du å bytte ut belegningsstein?
– Nei,og betongen holder seg fin lenge. Men det blir jo likevel på tide å fornye seg litt når det har gått mange år. Alt blir preget av alderen. I tillegg har Multiblokk presentert så mye nytt i det siste. Da må en bare gripe sjansen!

– Kan du nevne noe nytt og fint?
– De store nye hellene er virkelig flotte, det samme er årets nyhet Tenso Multimur. Men selv innen vanligforskaling er det jo fristende nyheter med kurver og buer. Det er så bra!

Hun gjenforteller historien til en kunde som hadde brukt forskalingsblokk bue i hagen, i kombinasjon med naturstein i terrenget. Konen studerte verket gjennom stuevinduet, og utbrøt begeistret: «– Å! Du har laget hjerte til meg!»

Store heller selger

– Det var kanskje tilfeldig, men hun så et hjerte da hun så ut på muren gjennom  vinduet, forteller Torill.

– Jo, jeg trives med betongprodukter og stein. Så bidrar det jo også godt at det er så hyggelige folk vi har med å gjøre hos Multiblokk. Vi får gode tips fra dem, gjennom bilder og annet. Det handler jo om å trekke lasset sammen, og vi har et veldig godt lagarbeid med Multiblokk, sier Torill Nedrebø.

Tenso Multimur vekker berettiget oppsikt. – Er det noen Multiblokk-produkter som utmerker seg hos dere?
Kubbemurer populært, svarer hun.

– Så går det mye forskalingsblokker og etter hvert også forskalingsblokk splitt, supplerer Glenn.
– Vi har også hatt en betydelig økning innen 40 x 40 heller. Trenden er avgjort større og større heller.

– Hva med Tenso Multimur?
– Den vekker oppmerksomhet og folk liker den. Det er mange som viser interesse. Jeg tror de tenker seg om og planlegger og at den vil komme for fullt til neste år, svarer Glen.

Nøkkelen til suksess

Kundekretsen er stor, fra Sirdal til Ogna og Moi og Flekkefjord. Og dette distriktet er preget av nevenyttige mennesker som liker å ta i et tak.

– Mange av kundene våre gjør alt arbeidet selv, spesielt med Multiblokk-produktene,som er så enkle å bruke. Men vi har jo gode kunder som er anleggsgartnere også, og som har mye godt arbeid.

– Hvorfor vant dere utmerkelsen som årets Multiblokk-ambassadør?
– Hm. Jeg vet ikke. Vi har bare gjort vårt beste, gjort jobben vår, mener hun.

– Vi er løsningsorienterte og er opptatt av å sørge for bra logistikk på vareleveringen. Det tror jeg gjør et utslag, føyer Glenn til.

– Det er riktig, supplerer hun. Logistikk og varer på lager er viktig.
– Også når det gjelder logistikk bruker vi lokale og pålitelige leverandører, supplerer han.

Hun nikker.
– Ja, igjen – det handler om godt samarbeid.