Bannerbilde

Staselig ved Kvadrat

Staselig ved Kvadrat

Et gulv av Gangbaneheller skaper en helhetlig løsning ved den oppgraderte hovedinngangen til Kvadrat Sør. Arkitekten begrunner valget.

Tekst: Inger Anita Merkesdal   
Produkter i denne artikkelen:   Grå 900 X 600 X 100

Uteområdet til oppgraderte Kvadrat, kjøpesenteret i Sandnes, er tegnet av Imke Wojanowski, Dipl.Ing. Landskapsarkitekt MNLA ved Brandsberg-Dahls Arkitekter AS. Hun har valgt å benytte Gangbaneheller fra Multiblokk i ett format, med gjennomgående fuger. Hun landet på den staselige dimensjonen 90 X 60 cm.

–Dette både på grunn av soliditeten, størrelsen og romligheten de gir. Blant fordelene med Gangbanehellene er at de tåler utrolig mye. I dette inngangspartiet blir det betydelig slitasje , forklarer hun.

Gangbanehellene fra Multivlokk er av Facemix kvalitet. Dette er Multiblokks noe påkostede to-lagssteiner, hvor det øverste laget er enda finere og tettere.

Skaper en helhet

Ved Kvadrat valgte arkitekten å utelukkende benytte de største av Multiblokks Gangbaneheller. Imke Wojanowski mener det avlange formatet danner en opplevelse av helhet sammen med den nye, påkostede glassfasaden, som struktureres av stående rektangulære felt.

– Jeg er glad i Gangbanehellene, blant annet på grunn av de ulike formatene og soliditeten. Så hadde det vært fint om det fantes en større Gangbanehelle, i samme 1 på 3 format som stavhellene, fra Multiblokk. Det ville i ytterlig grad forsterket opplevelsen av en retning, mener hun.

Elegant løsning

Under belegget er det montert en slisserenne, for å samle opp overvann fra flaten. Det eneste som synes er den smale åpningen av slisseforhøyeren.

– Slisserennen var entreprenørens valg. Men med slisseforhøyeren er slisserennene en veldig smal og elegant løsning. Jeg planlegger selv å benytte slisserenne i et annet prosjekt som foreløpig bare er på planstadiet.

Gangbaneheller i domensjonen 90 X 60 cm med gjennomgående fuger gir en fin romlighet.