Bannerbilde

Se lyst på det!

Se lyst på det!

Jo visst er det fantastisk med lange, lyse sommernetter. Men det er i høst- og vintermørke vi koser oss med å tenne lys, inne og ute.

Utelys er både praktisk og trivselsskapende, men visste du at lys også kan brukes for å kamuflere?Mer om det senere, først litt om trygghet.

Spottene i hagelys-serien fra  Norgarden er små og unseelige. I tillegg er de enkle å plassere og flytte på. Lyskilden kan peke i alle retninger.I gårdsplassen, ved garasjen og i gangstier bør du være raus med belysningen. Det forebygger fall, blant annet. Ved valg av lamper og plassering er det viktig å passe på å få lys på gangarealene, og at lyskilden ikke blender de som beveger seg ute i mørket

I resten av uterommet kan du bruke lys for å fremheve noe, eller for å trekke oppmerksomheten vekk, fra skjemmende detaljer.

Multiblokk forhandler flere lysserier. Våre praktiske lys fra  Norgarden kan du koble selv, uten hjelp fra elektriker. Settet består av en liten trafo, kabel og selve lampene.


Her finner du hele utvalget. Lampene kobles til kabelen ved et klips, som så vidt punkterer kabelen.


Start med å vurdere hvor du ønsker belystlys, og se gjerne på hagen innenfra. Det er der vi oppholder oss det meste av vinteren, og fine busker og trær som synes fra godstolen, kan med fordel lyses opp. Du får også mer effekt av utelyset når lyskilden treffer på et punkt.


Hvis du har skjemmende steder i hagen, eller hvis det er noe utenfor hagen din som du helst vil trekke oppmerksomheten bort fra, kan du bruke lys til å kamuflere det.

Øynene våre trekkes mot lys. Derfor kan du skape et opplyst blikkfang som alternativ. Et slikt blikkfang kan være busker som lyses opp nedenfra, et vakkert belyst tre, et fuglebad, en dam, eller noen kraftige steiner eller krukker.


Et blikkfang kan du skape av nesten hva som helst. Poenget er å rette lys mot det slik at lyset fremhever detaljene på en diskret måte. Det er faktisk ganske enkelt, prøv selv!

Tips!
Pass på at lyset ikke blir for sterkt. Det skal pirre oppmerksomheten, ikke blende. Best resultat får du hvis du putter lyspunktet inni en plantegruppe. Har du en fin samling småbusker som du vil rette oppmerksomheten mot, kan du med fordel sette lysarmaturet delvis i gruppen. Da kommer buskene til sin rett i et spennende spill av lys og skygge.