Årsvollveien i Sandnes, på grensen mot Sola, er breddeutvidet mot nord. På sørsiden er det etablert en gang- og sykkelsti.
Dette er en forholdsvis lang og nesten flat strekning, uten offentlig ledningsnett for overvann i området. Reguleringsbestemmelsene stilte også krav om at overvannet skal håndteres internt i planområdet. Utfordringen var at strekket i hovedsak er flatt, ligger lavt og til dels består av myr.
Storm Aqua fikk i oppdrag av Statens vegvesen å foreslå en løsning.
Veistrekket er i underkant av 4000 meter. Kartlegging viste at det er myr i deler av dette, men ikke i hele.
Storm Aquas løsning bygger på ifs-kummer i kombinasjon med seriekoblede infiltrasjonsrør i pukket grøft. I myr-områdene vil ifs-kummene og grøften til dels fungere som fordrøyningsmagasin med begrenset kapasitet og overløp til en kanal. I resten av strekket har grunnen tilstrekkelig infiltrerende egenskaper til at vannet håndteres lokalt.
Det er montert 100 ifs-kummer, med senteravstand 40 meter, i grøften mellom vegbanen gang-sykkelsti, samt ved behov. Kummer står på en 50 cm pukkpute, med 50 cm omfylling, og ser sammenkoplet med 160 mm ifs-rør. Grøften mellom kummene er fylt med pukk, og det er lagt overløp til eksisterende bekker og stikkrenner.
Overvannet fordeles ut over en stor infiltrasjonsflate. Når jordsmonnet er mettet, utnyttes fordrøyningskapasiteten i grøften, med ca. 300-400 liter vann per meter grøft. Når også fordrøyningskapasiteten i kummene, jordsmonnet og grøften er «oppbrukt», kommer overløpene i funksjon.
Ifs-kummene må ettersees, og tømmes ved behov, og vegetasjon fjernes fra innløpsristen. Ellers er det ikke lagt opp til spesielle driftsmessige tiltak.
Prosjektet har vist viktigheten av å vurdere grunnvannsstanden og grunnens infiltrasjonsevne i hele prosjektarealet. Ved å seriekoble ifs-kummer som står i pukk får en både samlet og drenert vekk overflatevannet fra hele strekket, utnyttet ifs-kummenes fordrøynings- og infiltrasjonsevne og ledet rest-vannet til areal med best drenerende evne.