Bannerbilde

En fantastisk hyggelig plass

En fantastisk hyggelig plass

Den nye hjemmebanen til Sandnes Ulf skapes for et vell av aktiviteter og tilbud for mennesker i alle aldre. Og bare så det er sagt; dette er allerede en unik plass, selv for mennesker uten fotballinteresse.

Tekst: Inger Anita Merkesdal   
Produkter i denne artikkelen:   Fotrør-O Fordrøyningsmagasin standard

Her skal Sandnes Ulf spille sine hjemmekamper. I tillegg skal stadion brukes til konserter, utstillinger og andre eventer, og i tilknytning til denne etableres skolen Wang Ung, idrettsklinikken MoveOn, Macron-store og storkiosk.

Første spadetak ble tatt 20. juni 2018. Stangeland Maskin AS har ansvar for grunn-,  VA- og utendørsarbeidet for utbyggeren Masiv. Oppdraget med leveransene av VA-varene gav Stangeland Maskin til oss i Skjæveland Cementstøperi. Vi er stolt over at en av landets største entreprenører igjen har valgt oss som leverandør, og takknemlige over å få være med på laget som bygger byens nye storstue.

– Det er mange som har sagt at Øster Hus Arena er en unik plass. Arbeidet blir unødig vanskelig når det skal kveruleres over filleting. Her har vi snakket sammen og blitt enige, beskriver Håkon Gundersen, som er Stangeland Maskins formann på prosjektet.

Nesten i mål

Vi besøkte anlegget da grunnarbeidene var kommet i gang. Nå i juni -19 tok vi et nytt besøk, og ble godt tatt i mot av Håkon Gundersen, som er formann hos Stangeland Maskin AS.

– Alt vel?
– Ja, alt vel, nikker han med et bekreftende smil.

Sør for banen har entreprenøren montert slisserenner, med slisseforhøyer på. Det gjenstår 150 meter med 400 mm overvannsrør, samt noen spillvanns- og vannkummer. Ut over dette er VA-en på plass. Det samme er selve banen. Etter sommerferien skal Stangeland Maskin planere for banevarme, i form av vannbåren varmen under kunstgresset.

– Etter det skal vi dekke til rørene, og klargjøre for kunstgresset. Det skal på senest i uke 41.

– Monterer dere gummifangere på overvannet?
– Nei…

– Arbeidet gått greit?
– Ja det går veldig greit. Vi har ikke hatt noen lekkasjer, eller andre problemer.

Et fordrøyningsmagasin med ett rørstrekk på 52 meter, av Fotrør-O i 1600 mm. Arbeidet er utført av Stangeland Maskin AS. Foto: formann Håkon Gundersen.

Fort med Fotrør

Stangeland Maskin AS har blant annet montert et fordrøyningsbasseng av Fotrør- O, 1600 mm. Det gikk også helt fint, selv om rørene er tunge og store. Fordrøyningsmagasinet består av ett rørstrekk, på 52 meter. Det er første gangen de har lagt Fotrør-O. Rørene har innebygget betongfundament, noe som tilfører ekstra tyngde.

Stangeland Maskin AS monterte fotrørene med Pipelifter. Foto: formann Håkon Gundersen.– Hvordan gikk montasjen?
– Den gikk helt greit.

– Brukte dere ekstra tid på å montere Fotrørene, i og med at dette var helt nytt for dere?
– Nei, vi brukte mindre tid. På grunn av det integrerte fundamentet sparer du jo alt arbeidet med å pakke rundt rørene. Det er bare å monterte rørene, fylle inn og jobbe deg videre. Dette er jo også et privat anlegg, derfor har vi ikke brukt singel engang. Vi har brukt stedlig masse opp til 120 mm i grøfta, og da går det fort. Dessuten er jo disse rørene ekstra stabile, beskriver formannen.


God plass dette

– Da jeg besøkte dere sist var verken du eller de andre Stangeland Maskin-folkene påtakelig fotballinteressert. Har interessen økt?
– Nei… det har den vel ikke. Men det er kjekt å jobbe her likevel, dette er en kanonplass faktisk. Jeg tror knapt jeg har arbeidet noe sted hvor alt har vært så bra. Det er virkelig gøy når alt klaffer og samarbeidet mellom alle firmaene er helt topp. Her har det vært en god tone fra dag en og det er ganske gildt, svarer formannen strålende fornøyd.

Det lover bra.

For tiden er 9 – 10 arbeidere samt lastebiler på anlegget. Etter sommerferien kommer de til å supplere med gartnere. Her trekker Stangeland Maskin AS høyspentkabler for Lyse.