Stein og stemning

Mens huset var under ferdigstilling, startet arbeidet med hageplanen. Resultat er et innbydende, vakkert og praktisk uterom – på en liten hageflekk!
Eivindholsvegen 6
Tekst: Inger Anita Merkesdal

Eierne bygde seg nytt hus, etter å ha bodd i hus med hage i 20 år. I den besto utegulvet av terrassebord, plen og grus. Nå ønsket de noe annet – og se på bildene hva de har fått!

Helhet i hagen

Huset ble bygget for halvannet år siden. Tre måneder før det var innflytningsklart, ba eierne hageentreprenører om forslag til utforming av hagen. Blant disse var Øglænd Hage og Anlegg, som fikk oppdraget.

– Vi snakket med Øglænd Hage og Anlegg om hva vi ønsket, blant annet betongbelegg på fremsiden, der bilene står. De var opptatt av at vi måtte skape en sammenheng mellom det som er fremme og det som er bak i hagen, beskriver fruen familien.

Derfor er det betongsteiner begge steder.

Det er fullt mulig å skape mye i en liten hage

Fornøyd med steinproduktene

Familien liker å stelle i hagen, men ønsket en hage som er relativt lettstelt, samtidig som den er fin hele året.

– Vi ønsket blant annet eviggrønt i hagen, men har sett at om folk lar det vokse til, blir det fort stygt rundt. Da vi så at det kom litt grønt nå, tok vi det med det samme – og så er det vekke og like fint igjen, forteller hun.

– Hvordan landet dere på disse produktene?

– Egentlig er det Øglænd Hage og Anlegg som har vært kreative, og kommet med forslag. Hadde det ikke vært for dem og forslagene deres knyttet til betongstein, brostein og heller, så hadde jeg aldri kommet på dette, svarer hun – og ivrer videre:

– Egentlig er jeg utrolig imponert av dem. De har vært veldig flinke, spesielt han som leder firmaet og tegner løsningene. Så likte de nok godt å få frie tøyler. Tomten ser så liten ut. Da huset var reist, var det så lite igjen at jeg tenkte; hvordan i alle dager kan det være mulig å få noe ut av dette?

Og nå - nå er hun imponert over resultatet de har skap, inkludert belysningen, som skaper fin stemning og gir en spesiell opplevelse i hagen.

Eivindholsvegen 14